3 Ocak 2009 Cumartesi

Yıldız Hanım Böreği

Malzemeler:

• 4 su bardağı un
• 1 su bardağı süt
• Yarım paket margarin
• Yarım fincan sıvı yağ
• Üzeri için yumurta sarısı
• Arzu edilen iç malzeme (kıymalı, pırasalı, patatesli, peynirli)

Yapılışı:

Unun ortası açılır. Sıvı yağ, süt ve tuz konup yoğrulur. Hamur ikiye bölünür. Yumuşak margarin de ikiye bölünüp yarım santim kalınlığında açılan hamura sürülür ve sıkıca rulo yapılır. Gül böreği şeklinde dolanır ve buzdolabına kaldırılır. İstenirse sonra kullanılmak üzere deepfreeze’de saklanabilir. 3-4 saat dolapta bekleyen hamur çıkarılıp diklemesine tepsi büyüklüğünde açılır, ikiye kesilir. Kesilen tarafa değil de, yuvarlak tarafa malzeme konup kesilen taraf üste gelecek şekilde kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 derecede pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: