7 Ocak 2009 Çarşamba

İki Renkli Kabak Tatlısı

Malzemeler: (1.kat)
• 4 su bardağı süt
• 7 çorba kaşığı irmik
• 7 çorba kaşığı şeker

Malzemeler (2.kat)
• 1,5 su bardağı şeker
• 1 kilo pişirilip ezilmiş kabak
• 1 paket yulaflı bisküvi
• 1 kâse ceviz

Üzeri için:
• 1 bardak soğuk süt
• 1 paket krem şanti

Yapılışı:

Önce 1.kat hazırlanır. Sürekli karıştırılarak hepsi muhallebi kıvamında pişirilir, ıslatılmış tepsiye dökülür. 2. kat için kabaklar şekerle birlikte pişirilir. Yumuşadıktan sonra içine kırılmış bisküviler ve ceviz konup muhallebinin üzerine sıvanır. Daha sonra, önceden hazırlanmış krem şantiyle süslenir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: