10 Ocak 2009 Cumartesi

Peri Kızı

Malzemeler:

• 5 yumurtanın akı
• 5 yemek kaşığı şeker
• 3 yemek kaşığı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket krem şanti
• Hindistan cevizi

Krema:

• 5 yumurta sarısı
• 5 yemek kaşığı şeker
• 3 yemek kaşığı un
• 3,5 bardak süt

Yapılışı:

2,5 su bardağı süt ısıtılır. 1 bardak sütle çırpılan krema malzemeleri yavaş yavaş süte karışrtırılır, kısık ateşte pişirilir. Sonra içine 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı margarin dökülüp çırpılır. Yumurta akları, 5 yemek kaşığı şeker, 3,5 yemek kaşığı un ve kabartma tozu çırpılıp yuvarlak borcamda 170 derecede pişirilir. Kek soğuduktan sonra hazırlanan krema üzerine sıcak bir halde dökülür. 1 paket krem şanti sütle çırpılıp kremanın üzerine sürülür ve bolca Hindistan cevizi dökülür.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: