4 Ocak 2009 Pazar

Açma

Malzemeler:

• 3 su bardağı un
• 1 su bardağı ılık süt
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 100 gram erimiş margarin
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 paket maya
• Kaşar rendesi
• Arzuya göre zeytin veya sosis

Yapılışı:

Maya ile karıştırılmış un, şeker ve ılık sütle yoğrulup kabarmaya bırakılır. 10-12 bezeye bölünen kabarmış hamur, tabak büyüklüğünde açılıp erimiş margarinle karıştırılmış sıvı yağ sürülüp rende kaşar serpilir. Arzuya göre zeytin ve sosis parçaları da konup dolanır. Üzerine kalan yağ ve yumurta sarısı sürülür. Çörek otu da serpilip tekrar kabarmaya bırakılır ve 200 derecede pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: