30 Nisan 2008 Çarşamba

Saray Muhallebisi

(4 kişilik)

Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 1 paket margarin
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 3 kahve fincanı pudra şekeri
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 yumurta
  • Damla sakızı (tercihe göre)
Yapılışı:

Yarım paket margarin tencerede hafif ateşte eridikten sonra, 3 fincan un eklenerek hafif kavrulur. Süt eklenip, topaklanmaması için sürekli karıştırılır. Toz şeker ve damla sakızı da eklenip muhallebi pişirilir. Mikserle 10 dakika kadar çırpılır. Yapışmaması için önceden ıslatılmış tepsiye dökülür.

Kakaolu sosu için: Margarinin kalan yarısı eritilier. Ilıdıktan sonra yumurta, pudra şekeri ve kakao eklenip 5 dakika çırpılır. Muhallebinin üzerine dökülür. En az 2 saat dolapta bekletildikten sonra dilim dilim servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: