3 Nisan 2008 Perşembe

Peynirli Kek (Tuzlu)

(4 kişilik)

Malzemeler:

  • Yarım demet dereotu
  • 4 yumurta
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 bardak ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 buçuk bardak un
  • 200gr (tercihen) tulum peyniri
Yapılışı:

4 yumurtadan birinin sarısı ayrılıp, geri kalanı yoğurt ve yağ eklenerek mikser yardımıyla çırpılır. Başka bir kapta un ve kabartma tozu iyice karıştırıldıktan sonra, yoğurt-yağ-yumurtanın olduğu kaba boşaltılır ve karıştırılır. Peynirler rendelenir, dereotu ayıklanır ve karışıma eklenir.

Hamur karışımının boza kıvamından biraz fazla olması, ele yapışması kıvamının tam olduğunu belli
edecektir. Hamuru önceden yağlanan kek kalıbına döktükten sonra ayırdığımız yumurta sarısını hamurun üzerine sürüp, ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika ile yarım saat arası pişirmemiz yeterli olacaktır.

Kekin pişip pişmediğini anlamanın en iyi yolu, bıçağı hafifçe keke batırmaktır, eğer bıçağa hamur bulaşıyorsa kek pişmemiş, bıçak temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiş demektir.

Kalıptan ayırmadan önce üstünü biraz kapatıp dinlenmeye bırakın, daha sonra servis edebilirsiniz.

Afiyetle!

Hiç yorum yok: