6 Nisan 2008 Pazar

Enginar Dolması


(4 Kişilik)

Malzemeler:
  • 4 adet enginar
  • 200 gram kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Maydanoz
  • Karabiber, tuz
Yapılışı:

Enginarların kötü yaprakları ayıklandıktan sonra uç kısmı biraz kesilip ortası açılır. Bir tatlı kaşığı yardımıyla tüylü kısmı oyulup iç doldurulacak hale getirilir. Ardından limon ve unlu suyun içinde iç harcı hazırlanana kadar bekletilir.

Rendelenmiş soğan, pirinç, kıyma, zeytinyağı, maydanoz, karabiber ve tuz karıştırılarak iç harcı hazırlanır. Enginarların ortasına iç harcı yerleştirilir, enginar yapraklarının içi de bu harçla doldurulur. (Midye dolma gibi oluyor)

Doldurulan enginarlar tencereye yerleştirildikten sonra, enginarların üzerini geçmeyecek kadar sıcak suya salça karıştırılıp kapağı kapatılır. İstenirse, enginarların üzeri, domates dilimleriyle süslenir.

Enginarların yaprakları kolayca çıkabiliyorsa, yemeğiniz pişmiş demektir.

Afiyet olsun...

1 yorum:

Simge Kurban dedi ki...

çok güzel görünüyor buradan, eminim yemesi de öyledir :))