Malzemeler:
- 4 adet enginar
- 200 gram kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- Maydanoz
- Karabiber, tuz

Rendelenmiş soğan, pirinç, kıyma, zeytinyağı, maydanoz, karabiber ve tuz karıştırılarak iç harcı hazırlanır. Enginarların ortasına iç harcı yerleştirilir, enginar yapraklarının içi de bu harçla doldurulur. (Midye dolma gibi oluyor)
Doldurulan enginarlar tencereye yerleştirildikten sonra, enginarların üzerini geçmeyecek kadar sıcak suya salça karıştırılıp kapağı kapatılır. İstenirse, enginarların üzeri, domates dilimleriyle süslenir.

Enginarların yaprakları kolayca çıkabiliyorsa, yemeğiniz pişmiş demektir.
Afiyet olsun...
1 yorum:
çok güzel görünüyor buradan, eminim yemesi de öyledir :))
Yorum Gönder