6 Nisan 2008 Pazar

Kremalı Karnıbahar Çorbası

(4 kişilik)

Malzemeler:
  • 1 küçük karnıbahar
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 bardak süt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • limon suyu
  • tuz ve karabiber
Yapılışı:

Karnıbaharlar temizlendikten sonra, iyice haşlanır, blender veya çatal yardımıyla püre haline getirilir. Tencerede yağ kızdırılır, kızan yağın içine un konup kokusu gidene kadar un kavrulur. Ardından süt ve 1 çay bardağı su eklenir.

Püre haline getirilen karnıbaharlar, tencereye eklenip karıştırılır. Damak tadına göre tuz ve karabiber ve limon suyu eklenir. Kaynayana kadar dibi tutmaması için karıştırmak gerekir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: