28 Nisan 2008 Pazartesi

Bisküvili Verev Pasta

(4 Kişilik)

Malzemeler:
  • 1 paket margarin
  • 1 litre süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 9 çorba kaşığı şeker
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket Eti Burçak
  • 1 paket Eti Kakaolu bisküvi
Yapılışı:

Un, erimiş margarine katılarak pembeleşene kadar tahta kaşıkla karıştırılır. Nişasta, şeker, süt ve kakao eklenip muhallebi pişirilir, mikserle çırpılır.

Bisküviler sıcak muhallebiye batırılıp dik olarak kakaolu ve beyaz sırasıyla tepsiye dizilir. Kalan muhallebi üzerine dökülüp düzeltilir, ve soğuması için dolaba konur.

Afiyet olsun.

Not: Muhallebi hazırlamak yerine pratik olarak hazır kakaolu puding, sütle pişirilerek de kullanılabilir.

Hiç yorum yok: