16 Nisan 2008 Çarşamba

Kolay Su Böreği

(4-6 kişilik)

Malzemeler:
  • 5 adet yufka
  • 1/2 litre süt
  • 2 yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • İç malzeme için 1,5-2 su bardağı beyaz peynir veya lor
  • Tuz
Yapılışı:

İç malzeme için bu tarifte peynir kullandık. Ama patatesli börek sevenler için, 3-4 patates haşlanıp kabukları soyularak püre haline getirilip baharatlandırılabilir.

Fırın tepsisi güzelce yağlandıktan sonra, yufkalardan biri tepsiye yayılır ve fazla kalan kenarları ayrılır. Süt, yumurta ve sıvı yağ ve tuz, genişçe bir kabın içinde karıştırılır. Yufkalardan 3 tanesi, az önce ayırmış olduğumuz fazla kenar yufkalarıyla birlikte parçalanır, ve geniş kabın içine konarak karıştırılır. Tepsiye serilen yufkanın üzerine bu harcın yarısı eşit dağılacak şekilde konur.

Daha sonra iç malzeme bu harcın üzerine yayılır, kalan harç da eşit dağılacak şekilde konduktan sonra, kapatmak için son kalan yufkayla böreğin üzeri kapatılır.

Not: Sıvı yağ+süt+yumurtalı karışımdan birazcık ayırıp, fırına vermeden önce üzerine sürerseniz, üstü nar gibi kızaracaktır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: