16 Nisan 2008 Çarşamba

Sütlaç

(6-7 kişilik)

Malzemeler:
  • 5 bardak süt
  • 5 bardak su
  • 1 bardak pirinç
  • 2 bardak şeker
Yapılışı:

Suyu tencereye koyup kaynatılıp ardından bir tutam tuz atılır. Pirinç yıkanır ve tencerenin içinde iyice haşlanır. Pirinçleri haşladıktan sonra süt eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra şeker eklenir. Şeker eridikten sonra kaselere koyup servis yapabilirsiniz.

Püf noktası: Kıvamının daha koyu olmasını isterseniz, 1 kaşık unu suyla karıştırıp sütlaca ekleyin.

Eğer sütlacı fırında sevenlerdenseniz, 1 yumurtayı çırpın, ve pişen sütlacın içinden bir kaşık alarak yumurtaya ekleyin. Ardından kaselere döküp, fırında üzerleri kızarana kadar tutabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: