29 Nisan 2008 Salı

Meyveli Muhallebi

(4 kişilik)

Malzemeler:

Muhallebi için:
  • 1 litre süt
  • 1 bardak irmik
  • 2 bardak şeker
  • 1 çorba kaşığı un
Üstü için:
  • 1 bardak şeker
  • 2 kaşık nişasta
  • 2 bardak su
  • 1 bardak meyve (vişne, çilek veya kayısı)
Yapılışı:

Muhallebi malzemeleri tencereye konup kaynayana kadar durmadan karıştırılır ve ıslatılmış tepsiye dökülür. Üst malzemesi de tencerede ılık ateşte sürekli karıştırılarak meyveli jöle elde edilir. Ilımış muhallebinin üzerine dökülüp dolapta 1 gün, veya en az 2 saat bekletilir. Dilim dilim kesilerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: