2 Temmuz 2012 Pazartesi

Zeytinyağlı Enginar Çanağı


Malzemeler:
  • 3 adet temizlenmiş enginar çanağı
  • Küçük bir kase bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 çimdik tuz
Yapılışı:
Karnıyarık tenceresine küçük doğranmış soğan, tavla zarı şeklinde doğranmış havuç, patates ve bezelye konur ve tuz serpilir. İnce doğranmış dereotu da eklenip hepsi harmanlanır. Üzerine enginar çanakları ters kapatılır. Zeytinyağı hafifçe gezdirilip 1 fincan su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte 40 dakika pişirilir. Sebzeler piştikten sonra çanaklar ters çevrilip diğer harçlar ortasına oturtulur ve servis edilir (arzuya göre limonla tatlandırabilirsiniz)

Sermin'in önerisi: Bütün sebzeler çabucak piştiği için daha sağlıklı olması nedeniyle marketlerde hazır satılan garnitürlerden kullanmamanızı öneririm.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: