6 Temmuz 2012 Cuma

Tavuk Etli Çorba



Malzemeler:
  • 1 adet tavuk but
  • 1 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı arpa şehriye
  • 1 adet yumurta
  • 2 kaşık un
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 4 bardak su
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ ya da tereyağ
Yapılışı:

Tavuk budu 4 bardak su ve 1 adet bütün soğan ile haşlanır. Piştikten sonra etler küçük parçalar halinde bir kenara ayrılır. Tencereye yağ ve 2 kaşık un konup un pembeleşinceye kadar kavrulur. Haşlanan tavuğun suyu  unun topaklanmaması için sürekli karıştırılarak una eklenir. Kaynayan suya şehriyeler ve tavuk etleri konup kaynamaya bırakılır. Ayrı bir yerde yumurta, yoğurt iyice çırpılıp terbiye şeklinde çorbaya azar azar eklenir. Servis edilirken üzerini arzu ederseniz kırmızıbiber ya da karabiberle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: