16 Temmuz 2012 Pazartesi

Kabak Salatası




Yeniden görüntülü bir tarifle birlikteyiz. Bu sıcak yaz günlerinde, özellikle çalışanlar ve diyet yapanlar için hafif, doyurucu ve lezzetli bir salata. 

Malzemeler:

  • 4 adet kabak
  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet bütün ceviz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Arzuya göre kimyon
  • 1 çimdik tuz
Yapılışı:

Kabaklar soyulup rendelenir. Teflon tavaya konup hafif sotelenir (eğer diyet yapmıyorsanız birkaç damla zeytinyağı koyabilirsiniz.) Bir kenarda suyu süzülerek ılıması beklenir. Ayrı bir yerde yoğurda sarımsak rendelenerek hafifçe tuzla karıştırılır, ardından kabaklar eklenir. İnce doğranmış dereotu karıştırılır ve servis tabağına alınır. Üzerine iri kıyılmış ceviz, nane ve kimyon ile süslenip servis edilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: