30 Haziran 2012 Cumartesi

Boyoz

İzmir'in meşhur boyozunu artık evinizde de kolaylıkla yapabileceksiniz :)

Malzemeler:
  • 3 bardak un
  • 1/2 çay bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3 çay bardağı sıvı yağ
  • Su
  • Tuz
  • Yağlamak için 1 bardak sıvı yağ
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Peynirli harç (rendelenmiş peynir ya da kaşar loru ve 1 çay kaşığı karabiber, yumurtanın akı)
Yapılışı:
Sirke, şeker, sıvı yağ ve tuz karıştırılıp 3 bardak un yavaş yavaş eklenir ve kulak memesi kıvamında hamur haline getirilir. Kıvamı elde etmekte zorlanılırsa biraz su eklenebilir. Yarım saat dinlendirilen hamurdan tenis topu büyüklüğünde bezeler koparılıp elle bastırılır. Sıvı yağ sürülerek içine katlanır. Tüm hamur aynı şekilde hazırlandıktan sonra bezeler hafif elle bastırılarak harcı konup poğaça şeklinde kapatılır. Üzerine yumurtanın sarısı sürülüp yağlanmış tepside önceden ısıtılmış fırında 190 derecede pişirilir.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: