7 Temmuz 2012 Cumartesi

Patlıcan Kebabı



Malzemeler:
  • 4 adet patlıcan
  • 300 gr. kuşbaşı kuzu eti
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:

Patlıcanlar küp şeklinde doğranır ve (acısının çıkması ve az yağ çekmesi için) tuzlanarak bekletilir. Kuşbaşı etler tavaya alınıp suyu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir. Sıvı yağ ve doğranmış soğanla birlikte sotelenmeye devam edilir. İnce doğranmış biber, tavla zarı şeklinde doğranmış domates de tavaya eklenip lezzetlerinin karışması sağlanır. Tuz, karabiber ve kekik de arzu edilen miktarlarda konarak kısık ateşte pişmeye devam ederken patlıcanlar sudan geçirilip suyu sıkılır ve kağıt havlu üzerinde kurutulur. Kızgın yağda kızartılıp yağı süzülerek pişen etlere eklenir. Birlikte birkaç dakika daha lezzetlerin kaynaşması için pişirilir ve servis edilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: