3 Temmuz 2012 Salı

Tavuklu Ali Nazik



Malzemeler:
  • 2 adet tavuk bonfile
  • 1 adet soğan
  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 10 adet kültür mantarı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Az tuz

Yapılışı:

Patlıcanlar közlendikten sonra kabukları soyularak bir kenarda bekletilir. Tavuk etleri kuşbaşı doğranır, soğan rendelenip suyu sıkılarak bir kaseye konur. Sarımsaklar ezilerek soğan, kekik, karabiber, tuz ve zeytinyağı bu soğanlı sarımsaklı karışıma eklenir. Tavuk etleri bu karışımda bekletilir. (Terbiye edilir.)

1 saat sonra patlıcanlar ezilip yoğurtla karıştırılır. Tavaya mantarlar konur. Arzuya göre yağ ilave edilebilir. Mantarların piştiğinden emin olduktan sonra tavuklar da eklenerek sotelenir. Ezilmiş ve yoğurtla karıştırılmış patlıcanın üzerinde servis edilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: