15 Temmuz 2012 Pazar

Kepekli Poğaça



İlk defa videolu yemek tarifi deniyoruz ve beğenilerinize sunuyoruz.


Malzemeler:
  • 2 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak yoğurt
  • 6 bardak kepekli un
  • 1 yumurta (beyazı iç harca sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu

İç harcı için:
  • 200 gram tuzsuz lor peyniri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:

Sıvı yağ ve yoğurt yoğurma kabına alınır ve kaynaşıncaya kadar karıştırılır. Kabartma tozuna eklenmiş kepekli un yavaş yavaş karışıma eklenir ve iyice yoğrulur. Yoğrulan hamur, 1 saat kadar dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayrılıp çay tabağı büyüklüğünde bastırılarak içine hazırlanan harç konarak yarım ay şeklinde kapatılıp kenarları çatalla bastırılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilen poğaçaların üzerine yumurtanın sarısı sürülür ve önceden 190 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: