6 Ekim 2012 Cumartesi

Körili Havuç Çorbası





















Malzemeler:

  • 4 adet orta boy havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet tavuk budu
  • 2 çorba kaşığı un
  • ½ çay bardağı sıvı yağ ya da tereyağı
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Yapılışı:

Tavuk, soyulmuş havuç ve patates, soğan tencereye konarak haşlanır. Daha sonra içinden tavuk içinden çıkartılıp sebzeler blenderdan geçirilir. Ayrı tencerede yağ ve un kavrulur. Blenderdan geçirilen sebzeler eklenir. Buna didiklenmiş tavuk etleri ve baharatlar eklenip bir taşım kaynatılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: