1 Haziran 2012 Cuma

Saray Muhallebisi

Pastanelerde yapılan benzerlerinden yapımı çok daha kolay, masrafsız ve lezzetli olduğunu siz de göreceksiniz.


Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 1 paket margarin
  • 3 fincan şeker
  • 3 fincan pudra şekeri
  • 3 kaşık kakao
  • 3 fincan un
  • 1 paketten az damla sakızı
  • 1 yumurta
Yapılışı:
Yarım paket margarin ocakta erirken 3 fincan un eklenip hafifçe kavrulur. 1 litre soğuk süt ilave edilir. Sakız ve 3 fincan şeker de eklenerek muhallebi olarak pişirilir. (Göz göz oluncaya kadar) 10 dakika mikserle çırpılıp ıslatılmış kare borcama dökülür.

Kalan yarım paket margarin tencerede eritilir. Ocaktan alınıp yumurta, pudra şekeri ve kakao ilave edilip 10 dakika mikserle çırpılır ve ılımış muhallebinin üzerine dökülür. 1 gece buzdolabında bekledikten sonra dilim dilim kesilip servis edilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: