5 Haziran 2012 Salı

Paluze (Yaz Tatlısı)


Bu sıcak yaz günlerinde içinizi ferahlatacak bir kolay tatlı paylaşmak istedim.


Malzemeler:
  • 5 bardak su
  • 1 bardak şeker
  • 4 kaşık nişasta
  • 1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • Bilumum kuru meyve (arzuya göre)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
4 bardak su tencereye konur ve altı normal ateşte yakılır. Ayrı yerde 1 bardak su ile 4 kaşık nişasta topaklanmadan karıştırılıp bulamaç haline getirilir. Yavaş yavaş tencereye sürekli karıştırılarak eklenir. 1 bardak şeker de eklenip göz göz oluncaya kadar pişirilir. Daha önceden ayrı bir yerde su içinde bekletilip yumuşatılmış meyveler arzuya göre doğranıp pelteye karıştırılır. Islatılmış borcam tepsiye dökülür. Üzerine dövülmüş ceviz serpilip 2 saat buzdolabında bekletilir. Dilim dilim kesilerek servis edilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: