2 Haziran 2012 Cumartesi

Valide Sultan Böreği


Malzemeler:
  • 5 adet yufka
Sos için:
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 şişe soda
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 bardak süt
İç harcı:
  • 1 kaşık margarin
  • 3 adet soğan (piyazlık doğranmış)
  • 1 bardak ceviz (iri kıyılmış)
Sosun hazırlanışı:
Çukurca bir kasede 2 yumurta çırpılıp sıvı yağ, 1 bardak süt, 1 paket kabartma tozu, 1 şişe soda hepsi birlikte karıştırılır. Ayrı yerde 1 kaşık margarinle piyazlık doğranmış soğanlar sotelenir. Sotelenen soğanlara 1 bardak ceviz eklenerek dinlenmeye bırakılır.


Böreğin hazırlanışı:
1 adet yufka masaya serilir. Sostan bolca arasına sürülüp 2. yufka üzerine yerleştirilir. Üçgen şeklinde 6 parça halinde kesilir. İç harçtan konup kenarları kapatılarak sigara böreği şeklinde genişçe sarılır. Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanıp yağlanmış tepsiye sıralanır. Kalan sos da üzerlerine sürülüp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: