3 Mayıs 2008 Cumartesi

Jöleli Kup

(4 kişilik)

Malzemeler:

Muhallebi için:
  • 1 bardak nişasta
  • 5 bardak süt
  • 1 bardak şeker
Jölesi için:
  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak nişasta
  • 5 bardak su
  • 1 paket meyve suyu tozu (Tang vs.)
  • Ayrıca: 1 paket fındıklı bisküvi
Yapılışı:

İlk olarak muhallebi malzemeleri tencereye konur, kaynayana kadar karıştırılır. Yarısı, ıslatılmış tepsiye dökülür. Fındıklı bisküviler üzerine sıralanır. Kalan muhallebi de üzerine dökülür.

Jöle malzemeleri karıştırılarak orta ateşte karıştırılarak pişirilir. Muhallebinin üzerine dökülür. Soğuması için 1 gün, tercihan 2 saat buzdolabında bekletilir.

Afiyet olsun.

Not: Tarifim Melusina tarafından denenmiş ve beğenilmiş. Kendisine buradan da teşekkür etmek istiyorum. Eline sağlık.

1 yorum:

Tugba dedi ki...

Misafirlerim de çok beğendi tam bir yaz tatlısı