4 Mayıs 2008 Pazar

Enginarlı Bezelye

(4 kişilik)

Malzemeler:
  • 4 adet enginar kökü
  • 1/2 kilo bezelye
  • 1 adet soğan veya 3 adet taze soğan
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/4 demet dereotu
  • Tuz
Yapılışı:

Enginarlar yıkanıp dörde bölünür ve kararmaması için limonlu suda bekletilir. Tencereye yağ konup doğranmış soğan şeffaflaşıncaya kadar sotelenir. Enginarlar ve bezelyeler eklendikten sonra, üzerini geçmeyecek kadar sıcak su konup pişmeye bırakılır. Bezelyeler ve enginarlar yumuşadığında tuzu kontrol edilip dereotu doğranır, ardından yarım saat dinlenmeye bırakılır.

Afiyet olsun.

Not: Aynı şekilde arzu edilirse, bezelye yerine iç baklayla da pişirilebilir.

Hiç yorum yok: