Malzemeler:
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 su bardağı su
- 1 adet büyükçe soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet enginar kökü
- 2 veya 3 adet domates
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Nane
Tencereye yağ ve ince doğranmış soğanlar konup şeffaflaşana kadar kavrulur. Buna ince doğranmış biber, kuşbaşı doğranmış enginarlar eklenip dotelemeye devam edilir. Domates de rendelenip veya minik doğranıp karıştırılır. Üzerine 2 bardak su konduktan sonra, bulgur eklenip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Tuz, karabiber ve naneyle tatlandırıldıktan sonra karıştırılır ve 10 dakika demlenmeye bırakılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder