6 Mayıs 2008 Salı

Enginarlı Bulgur Pilavı

(4 kişilik)

Malzemeler:
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet büyükçe soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet enginar kökü
  • 2 veya 3 adet domates
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
Yapılışı:

Tencereye yağ ve ince doğranmış soğanlar konup şeffaflaşana kadar kavrulur. Buna ince doğranmış biber, kuşbaşı doğranmış enginarlar eklenip dotelemeye devam edilir. Domates de rendelenip veya minik doğranıp karıştırılır. Üzerine 2 bardak su konduktan sonra, bulgur eklenip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Tuz, karabiber ve naneyle tatlandırıldıktan sonra karıştırılır ve 10 dakika demlenmeye bırakılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: