5 Mayıs 2008 Pazartesi

Enginar Çanağında Et

(4 kişilik)

Malzemeler:
  • 300 gr. kuşbaşı kuzu eti
  • 4 adet enginar kökü
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 veya 2 yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • Tuz ve karabiber
Yapılışı:

Enginarlar limonlu suda hafif haşlanır. Ayrı bir tencereye etler konup, suyunu saldıktan ve çektikten sonra ince doğranmış soğan eklenir ve etle birlikte sotelenir. İnce doğranmış biber, ve minik doğranmış domates de soteye eklenip 2 dakika boyunca pişirilir, ardından soğumuş enginar çanakları yayvan tencereye alınıp üzerine bu hazırladığımız sote malzemesi konur.

Soteden kalan suya, 1 çorba kaşığı un, 1 bardak su, tuz ve karabiber eklenir. Kaynayana kadar karıştırdıktan sonra, enginar çanaklarının üzerine gezdirerek dökülür. Ocakta veya fırında 15 dakika pişirilir. Arzu edilirse, pişmesine yakın, etlerin üzerine kaşar rendesi de konulabilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: