30 Ekim 2012 Salı

Sebzeli Kek




Malzemeler:
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı çörekotu

Yapılışı:

Patates ve havuç haşlanarak küp halinde, biberler ise küçük kareler şeklinde doğranır. Yumurtanın bir tanesinin sarısı ayrılır ve kalanlar bir tutam tuz ile çırpılır. Buna yağ, yoğurt ve nane eklenip çırpılmaya devam edilir. Kabartma tozuyla karıştırılmış un, kaşık kaşık karışıma eklenir. En son sebzeler ilave edilip yağlanmış tepsiye dökülür. Üzerine daha önceden ayrılan yumurta sarısı bir fırça yardımıyla sürülür ve çörekotuyla süslenir. 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: