23 Ocak 2012 Pazartesi

Semra Böreği

Malzemeler:

  • 2 Yumurta
  • 1 Paket yumuşak Margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı (silme) karbonat
  • Tuz
  • Kulak memesi yumuşaklığında hamur için un

Yapılışı:

Bütün malzemeler (margarin dışında) karıştırılarak hamur haline getirilir. 20 dakika dinlendirilen hamur, altıya bölünür. Servis tabağı büyüklüğünde açılır. 1 paket margarin de altıya bölünüp açılan hamurlara sürülür ve bohça gibi katlanıp streç filme sarılarak buzdolabına konur. 1 saat sonra bohçalar küçük küçük açılıp üç hamur üst üste konarak bir beze olarak açılır. Yufka ortasından ikiye bölünüp kenarına kıymalı, pırasalı, patatesli, peynirli harç konup dürüm gibi dolanır. Sonra el yağlanarak burgu halinde döndürülür. İstenilen genişlikte kesilip yağlanmış tepsiye dizilir. 175 derecede pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: