10 Ocak 2012 Salı

Prenses Böreği

Malzemeler:

• 1 paket BİM milföy hamuru
2 yufka
• İsteğe göre harç (lor)


Sosu İçin:

• 2 yumurta
• 2 çay bardağı sıvı yağ


Yapılışı:

Milföyler hafif açılarak inceltilir ve yağlanmış tepsiye sıralanır. Üzerine yufkalardan bir tanesi buruşturularak konulur. Harç eklendikten sonra tekrar yufka buruşturularak konulur. Kalan milföyün yarısı yufkanın üzerine konulur. Hamur istenilen şekilde kesilir. Yumurta, sıvı yağ, maden suyu birlikte çırpılarak sos hazırlanır. Hazırlanan sos böreğin üzerine dökülüp dolaba kaldırılır. İster akşamdan istenirse 3 saat önce bekletilerek dinlenmesi sağlanır.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: