15 Aralık 2008 Pazartesi

Kafesli Börek

Malzemeler:

• 4 bardak un
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• ½ çay bardağı sıvı yağ
• 1 çorba kaşığı margarin
• 1 yumurta
• 1 çay bardağı süt
• 1 paket maya
• Gerekirse su, tuz
• Arzuya göre istenilen iç harcı (patates, peynir vb.)


Yapılışı:

Un, yoğurma kabına alınır. Maya, şeker, tuz etrafına serpilir. Ortasına ılık süt ve sıvı yağ konup karıştırılır. Hamur kıvama gelmezse ılık su ilave edilir. Kabarmaya bırakılır. Hamur ikiye bölünür. Servis tabağı büyüklüğünde açılıp yumuşak margarin sürülür. Hazırlanan harç kenara konup rulo yapılır. 4 parmak genişliğinde kesilip yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine çentikler atılıp yumurta sürülür (yumurtanın beyazı, patatesli veya peynirli harcın içine konur) ve bir süre de tepside kabarması beklenip 200 derecede pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: